Onze missie

Wij zijn team Peru! Ons team bestaat uit MS Patiënten en begeleiders, maar vooral enthousiastelingen die niet kunnen wachten om te starten aan deze bijzondere reis.

Waarom deze missie?

Het doel van onze missie is tweeledig. Allereerst willen wij geld ophalen voor MS en wel voor een nieuw project dat onderzoek doet naar het natuurlijke herstel van de myeline laag (de laag die bij MS wordt aangetast). Dit kan mogelijk leiden tot nieuwe behandelmethodes in de toekomst. Meer over het project

Daarnaast willen wij meer aandacht vragen voor de ziekte. Alhoewel de naam MS wel bij de meesten bekend is, bestaat nog steeds een algemeen beeld dat MS een spierziekte is en dat je hoe dan ook in een rolstoel zit of belandt. Beide zijn NIET waar.

Onze groep kent een aantal MS patiënten waarvan een groot deel prima in staat is een grote afstand te wandelen. Wel heeft iedereen zijn 'eigen MS'. Waar de een last heeft van balans en evenwicht, heeft de ander enorm last van vermoeidheid en de andere weer zwakte in een of beide benen. MS heeft bij iedereen anders toegeslagen, dit maakt dat iedereen zijn persoonlijke uitdagingen heeft en andere training en/of hulp nodig heeft om deze reis te voltooien.

Hoe begon het?

Een jaar geleden begon het avontuur allemaal met Muk Schiltmans. Op een blauwe maandag zat zij er een beetje doorheen. In een opwelling van haar fysiotherapeut om haar te motiveren vroeg hij haar of ze een uitdaging nodig had, iets wat ze nog heel graag wilde doen. Na wat brainstormen, kwam naar voren dat ze nog eens een wandeling wilde maken, maar niet zomaar een wandeling: de Inca Trail naar Machu Picchu! MS Missie Peru was geboren!x

De reis

Inca Trail Wij gaan de eendaagse route lopen van KM104 (treinstation) naar Machu Picchu. Er zullen porters beschikbaar zijn op de route om ons eventueel te ondersteunen. De trainingn zijn momenteel in volle gang.

Sponsoring en donaties

Bent u een geïnteresseerd om ons te sponsoren? Word dan sponsor!
"Wij willen aantonen dat elk doel bereikbaar is als jij je er maar genoeg voor inzet!"