MS Missie Peru steunt Stichting MS Research

Medicatie richt zich momenteel enkel op vertraging van de progressie van de ziekte. Herstel van al geleden schade is niet of nauwelijks mogelijk. Stichting MS Research is momenteel bezig met een onderzoek welke het wellicht in de toekomst mogelijk gaat maken ook medicatie of behandelmethoden te ontwikkelen die herstellend zijn.

Inca Trail Stichting MS Research zegt hierover:

Myeline onderzoek Groningen

MS Centrum Noord Nederland MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg). Myeline vormt normaal gesproken een isolerende laag rondom de zenuwen. Deze isolatielaag is belangrijk voor een snelle geleiding van signalen door de zenuwen. Bij MS raakt de isolatielaag beschadigd waardoor signalen minder goed of zelfs helemaal niet meer worden doorgegeven. Afhankelijk van waar in de hersenen schade optreedt kan de MS diverse uitvalverschijnselen veroorzaken: van krachtverlies, blindheid en extreme moeheid tot geheugenproblemen.

In Groningen wordt onderzoek gedaan naar het natuurlijke herstel van de isolatielaag en de redenen waarom bij MS dit herstel is verstoord. Met deze kennis kan gericht worden gezocht naar een behandeling voor MS.